Redesign projektů - Porovnání přehledu

V Eventině se za několik let provozu nahromadilo pár tisíc projektů, které nám ukázali, jaká políčka, jaké funkce a pohledy používáte. Na základě toho jsme se zamýšleli nad dalším rozvojem a přišli s novým designovým jazykem,  který bychom chtěli propisovat i do našich mobilních aplikací.

Porovnání UI vedle sebe (vpravo 2022 - vlevo 2023)
Porovnání UI vedle sebe (vpravo 2022 - vlevo 2023)

Layout

Hlavní změnou v projektech je změna layoutu ze řádkového zobrazení do kartičkového, které nabízí komprimovanější pohled s více detaily a možností roztažení až do 4 sloupců.

Pro nový design bylo naším hlavním záměrem zvýraznit název projektu, jeho logo a štítky. Štítky samotné jsou na vlastní článek a v budoucnosti budou hrát větší a větší roli.

Problematickým bodem ve starém designu byly i ikony akcí, kde jste často museli metodou pokus - omyl hledat, co která ikona dělá. Nově se akce zobrazí až po najetí kurzoru myši a kromě přepracovaných ikon jsou doprovozeny i slovním popisem, takže byste se něměli už tolik ztrácet. Oproti prvnímu grafickému návrhu se nám počet akcí na produkci rozrostl a již teď vidíme, že nabídka akcí bude ještě procházet drobným redesignem, ale již v načrtnutých hranicích.

Porovnáních původních a nových akcí
Porovnáních původních a nových akcí

Akce - skupiny úkolů

Velkou změnou prošly i akce (spíše je používáte jako skupiny úkolů), které byly od počátku Eventiny základním kamenem orientace v projektu.

Na mobilu dává filtrování dle akcí smysl, na to jsme nesahali, ale v rámci administrace úkolů bylo potřeba se neustále přepínat mezi akcemi, takže jsme přistoupili k jednotnému pohledu na všechny úkoly (odpadl mezikrok s výběrem akce). Namísto mezikroku má každý náhled projektu akce vypsané a lze na ně přejít (prohlížeč se sám posune k vybrané akci)

Výpis akcí na mobilu a v novém designu webu
Výpis akcí na mobilu a v novém designu webu

V detailu projektu přímo pracujete s úkoly, které lze nově filtrovat a přepnutím do editačního módu je spravovat (i přidávat akce a měnit jejich pořadí)

Výpis úkolů v původním a novém řešení
Výpis úkolů v původním a novém řešení

Jeden mód pro vše

Ve staré verzi Eventiny jste se na přehledu projektů museli rozhodnout, jestli chcete projekt editovat nebo vyplňovat, často jste se za chvíli vraceli zpět a šli druhou cestou.

Tomu je nyní konec, protože projekty mají pouze jeden mód - prostě kliknout a otevřít. O nabídku možností se postarají oprávnění uživatele.

Důležitou roli v tomto konceptu hrají tlačítko v levé horní části obrazovky.

Tlačítka na ovládání projektu
Tlačítka na ovládání projektu

Těmito tlačítky se dostanete k panelům, kterými můžete efektivně filtrovat či nastavit otevřený projekt.

Nabídka akcí v detailu projektu
Nabídka akcí v detailu projektu

Drobná vylepšení práce

Náhled fotky úkolu

V přehledu úkolů se zobrazují náhledy posledních nahraných fotek, když na ně najedete kurzorem, zobrazí se náhled.

Proklik ze štítku

Štítky na náhledech úkolů nebo projektů jsou klikatelné a umožňují rychlou filtraci dle konkrétního štítku nebo akce.

Místo pro váš nápad

Nápadů na vylepšování máme hodně, další novinky budou přicházet.

Pokud by vám pomohla nějaká konkrétní funkce, nenechávejte to náhodě, ozvěte se nám

info@lumonos.cz